Masterclass Ricard Casañ (Trompeta natural)

Novedad de este verano 2016 es la masterclass de Música Antigua. Músicos de la talla de Flavio Ferri-Benedetti, Ariel Abramovich, Javier Carrau, Ignasi Jordà y Ricard Casañ realizarán un trabajo minucioso e intensivo tanto para aquellos alumnos que deseen perfeccionar su técnica instrumental y estilística, como para los alumnos que deseen adentrarse por primera vez en la música de los siglos XVI y XVII.

DIAS: 20 y 21 de julio

HORARIO: 9:30h a 13:30h y 16h a 19:30h

LUGAR: CEIP El Pinar

ALUMNOS ACTIVOS: 120 euros (2 Clases)

ALUMNOS OYENTES: 40 euros

Compruebe si cumple los requisitos para solicitar becas “Fundación la Caixa” de Masterclasses para alumnos activos.

Pago de matrícula:  ES85 2100 7597 4902 0001 1133 (La Caixa)

(Recuerde enviar el justificante de pago antes del 4 de julio)

La organización se reserva el derecho a realizar cambios

 

 

R.casañ-+..Natural d’Alboraia (València), inicià la seva formació a l’Escola de la Societat Musical d’Alboraia. Ha estat alumne de Francisco Ramos Rioja, Vicent Campos i Vicente Prats, obtenint els Premis extraordinaris de grau elemental i fi de carrera al Conservatori Superior de Música de València. Ha representat Espanya en quatre convocatòries de l’I.M.C. de North Dakota (USA) becat pel Centre d’Estudis Nord-americans.

Al 1992, becat per la Conselleria de Cultura de València, cursà el nivell Superior de trompeta al Conservatori Nacional de Perpinyà amb Maurice Benterfa, obtenint la “Medalla d’Or”.

És professor de trompeta per oposició des de l’any 1988 i en l’actualitat està destinat al Conservatori Professional de Música de Castelló.

L’any 1995 comença a treballar la interpretació barroca amb instruments històrics baix la direcció d’Edward Tarr (Schola Cantorum Basiliensis).

Com a solista ha participat a duo amb l’organista Ignacio Ribas en nombrosos cicles de concerts i festivals d’Espanya, Andorra i França, enregistrant part del seu treball al disc “Barroco Europeo en los Órganos de los Pirineos”.

Col·labora regularment amb la majoria d’orquestres clàssiques i barroques europees (Orquesta Barroca de Sevilla, Les Talents Lyriques, Elbípolis Barockorchester, Estil Concertant, Ensemble Meridien, Acadèmia 1750, El Concierto Español, Stagione Armónica, Capilla Real, Orquestra Barroca Catalana, Orchestra Barocca Italiana, Le Poeme Harmonique, Capella de Ministres, Hippocampus, NDR Choir, Al Ayre Español, Turia Camerata, …)

Des de 2006 treballa el repertori barroc per a trompeta i soprano juntament amb la cantant Estrella Estévez i el clavecinista Ignasi Jordà, i ha iniciat un nou projecte de cambra amb el grup de trompetes naturals Tibicines.